Skip directly to content

Het hoe en waarom van injecteren

Voor ouder en kind is het altijd even slikken als ze horen dat groeihormoon moet worden geïnjecteerd. Dat moet dagelijks gebeuren. Groeihormoon is niet beschikbaar in tabletvorm, omdat het een eiwit is. Wanneer groeihormoon via de mond in het lichaam zou komen, wordt het afgebroken door het maagzuur voor het zijn werk kan doen. De dagelijkse injectie kan door de ouders of –als het kind ouder is- door het kind zelf worden gegeven. Dankzij de ontwikkeling van speciale injectiepennen is het injecteren eenvoudig zelf te doen. De ultradunne naaldjes maken dat uw kind weinig tot niets van de injectie voelt.

De injectiepen bevat een ampul met een hoeveelheid groeihormoon die voldoende is voor enkele dagen of enkele weken. De juiste dagdosis kan op de pen worden ingesteld. Uiteraard krijgt u vooraf de nodige uitleg over de behandeling en zullen de arts en de verpleegkundige adviseren bij de keuze voor een bepaalde injectiepen.

Het toedienen van de injectie zal, voor zowel ouders als kind, in het begin onwennig aanvoelen. Meestal verandert dat snel. In vrijwel alle gevallen zien de gezinsleden het injecteren na enige tijd als iets vanzelfsprekends en heeft de behandeling met groeihormoon een plaats gekregen in het dagelijks leven